Terug naar Overzicht gebeurtenissen

Cradle to Cradle Café, Amsterdam

Ahrend, Desso en Mosa nodigen u van harte uit om op donderdag 2 april het Cradle to Cradle Café met als titel ‘Cradle to Cradle en de materialen van morgen’ bij te wonen. Het café vindt plaats in de Mosa Flagship Store in Amsterdam en begint om 9.00 uur.

Interessante en inspirerende sprekers zullen hun visie geven over dit thema, zoals  Allard de Goeij vanTebodin en  Hein van Tuijl van  EPEA Nederland. 


Cradle to Cradle in 2015

C2Ccafemaart

Start datum

2 April 2015 om 09.00u

Eind datum

2 April 2015 om 11.45u

Locatie

Mosa Flagship Store
Pedro de Medinalaan 1a
1086 XK Amsterdam

Cradle to Cradle & slim materials management

Hein van Tuijl

Presentatie 1: Hein van Tuijl, operational manager EPEA Nederland

EPEA Nederland BV bevindt zich in het hart van de Europese Cradle to Cradle® `hotspot': de Benelux. EPEA Nederland is een jonge, groeiende organisatie die, vanuit haar eigen kracht én door verbindingen met
partners, tot doelstelling heeft het Cradle to Cradle concept op succesvolle manier te vertalen naar de praktijk. De nadruk ligt hierbij altijd op product- en procesinnovatie en het ontwikkelen van een positieve footprint. Wat zijn de uitdagingen en ontwikkelingen rondom Cradle to Cradle en innovatieve materialen? Welke mogelijkheden biedt Cradle to Cradle om het inzetten van hoogwaardige materialen te vergemakkelijken? Hein van Tuijl zal ons aan de hand van voorbeelden meenemen op de zoektocht die EPEA samen met bedrijven en organisaties onderneemt.

Omdat de lezing van Hein van Tuijl wegens ziekte niet kon doorgaan tijdens het vorige café, zal Hein op 2 april een nieuwe lezing houden, toegespitst op het thema van dit café.

 

Implementatie van de Cradle to Cradle productstandaard

Allard de Goeij

Presentatie 2: Allard de Goeij, Architect/Engineer, Atelier PRO

Allard de Goeij van Atelier PRO zal vertellen over het onderzoek dat hij gedaan heeft naar bio-composiet gevels voor drie regiokantoren van Enexis, die allen zijn opgenomen in de top 10 van meest duurzame gebouwen 2014. Verder heeft hij onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van warmtebeton (i.s.m. Booosting, Cement- en Betoncentrum en TU Eindhoven). Dit onderzoek, onlangs gepresenteerd op GEVEL2015, heeft geresulteerd in een duurzaam materiaal dat onder andere een oplossing biedt voor het probleem van de 'koudebruggen'. Tenslotte zal Allard de Goeij ons vertellen over de studie naar een drijvend paviljoen gemaakt van gebruikte melkpakken en oude spijkerbroeken. Samen met Hanneke de Leeuw en Edwin van de Velde won Allard de Goeij hiermee de prijsvraag die het Cultuurpaviljoen Breda in 2014 had uitgeschreven.

Graag inschrijven vóór 27 maart a.s.  Schrijf u hier in.  Inschrijving is GRATIS. Deelname is beperkt tot maximaal 120 deelnemers per bijeenkomst. De organisatie selecteert bij meer aanmeldingen op basis van inschrijving en functieprofiel. 

Cradle to Cradle Café, Rotterdam

 

Als Cradle to Cradle®-bedrijf gaan we verder dan wat de meeste mensen verstaan onder duurzaamheid. Meer informatie over onze  Cradle to Cradle Mijlpalen.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email