Terug naar Overzicht gebeurtenissen

Cradle to Cradle® congres Venlo

Van 21 tot 23 maart organiseert Duurzaam Gebouwd in samenwerking met de Gemeente Venlo het Cradle to Cradle® congres. Desso zal als partner aanwezig zijn en op het kennisplein aantonen welk pad is bewandeld en welke mijlpalen zijn bereikt.

Praktische informatie over Cradle to Cradle® congres

 

Datum

21 maart 2017 - 23 maart 2017

Locatie:                                                                            

Venlo, Nederland

Duurzaam Gebouwd

Schrijf je nu in!

 U kunt zich inschrijven via de website van het congres:  https://www.c2c-congressvenlo.com/

 

C2C Congres Venlo_Desso

 

 

Achtergrondinformatie over het Cradle to Cradle® congres

 

Gemeente Venlo organiseert van oktober 2016 tot en met oktober 2017 het Cradle to Cradle (C2C) jaar, dat op 14 oktober werd afgetrapt met de opening van het stadskantoor. Onderdeel van het jaar vol kennisdeling over deze circulaire denkwijze is het Cradle to Cradle Congress Venlo dat van 21 tot en met 23 maart plaatsvindt.

Als eerste regio ter wereld heeft Venlo de principes van Cradle to Cradle omarmd. Deze gemeente heeft de methodiek onder andere toegepast bij het eigen stadskantoor, waar natuurlijke materialen zijn toegepast en een grondstoffenpaspoort werkelijkheid werd. Het congres dient als een inspiratiebron voor bedrijven en het binden van talenten aan de regio.

Het C2C-Congress Venlo bestaat uit drie afzonderlijke evenementen. Op dinsdag 21 maart vindt een Network Dinner plaats, exclusief op uitnodiging. Woensdag 22 maart vindt het In Practice Congress plaats, een dag die bestaat uit presentaties van C2C-experts en workshops, waarbij de praktische invulling van de opgedane kennis centraal staat. Tom van 't Hek voelt als enthousiaste dagvoorzitter sprekers aan de tand en zorgt voor interactie met de deelnemers. De derde en laatste dag staat in het teken van de praktijk, met een C2C Experience Tour die deelnemers langs inspirerende projecten voert.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email