Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO bekleedt buitenkant fabriek met milieuvriendelijk buitendoek - 950 Vierkante meter tapijt langs snelweg A59

27 mei 2010

Tapijtfabrikant DESSO heeft de buitenkant van zijn fabriek aangekleed met een milieuvriendelijk buitendoek. Het doek beslaat in totaal 950 vierkante meter en is gemaakt van volledig veilig herbruikbaar materiaal dat zonder PVC is geproduceerd. Dit is in lijn met de Cradle to Cradle bedrijfsstrategie die de tapijtfabrikant sinds 2008 omarmt. Het doek staat pal naast de A59.

Cradle to Cradle buitendoek
DESSO ging speciaal op zoek naar een fabrikant die het doek van herbruikbaar materiaal kon maken zonder PVC. Dit sluit aan bij de bedrijfsstrategie van DESSO waarin het veilig gebruik en hergebruik van grondstoffen centraal staat. Volgens de Cradle to Cradle filosofie moet al het materiaal dat wordt gebruikt in een productieproces uit zuivere bestandsdelen bestaan en als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Grondstoffen zoals PVC, die vaak in reclame- en buitendoeken worden verwerkt, worden niet gezien als veilige grondstoffen binnen de Cradle to Cradle filosofie. "Duurzaamheid is voor ons essentieel, vandaar dat het een voorwaarde was een doek te laten ontwerpen dat binnen onze Cradle to Cradle principes past," aldus Bruun Boeschoten, Sales en Marketing directeur DESSO Nederland.

Opvallen langs de A59
Het buitendoek bestaat uit verschillende beelden van door DESSO gestoffeerde projecten en specifieke producten. "De kleurrijke beelden op het doek zijn bedoeld om te laten zien waar DESSO projecten mee bezig is," aldus Boeschoten. "Daarnaast is het door de omvang een opvallende verschijning langs de A59, kleurt het het aangezicht van Waalwijk en verfraait het het bedrijventerrein. Eén van de redenen waarom ook de gemeente Waalwijk zeer positief is."

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email