Terug naar nieuwsoverzicht

Tapijt brengt ‘New York’ tot leven op de MS Nieuw Amsterdam

06 juli 2010

Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima doopte afgelopen zondag het cruiseschip MS Nieuw Amsterdam van de Holland America Line in de haven van Venetië. Op de MS Nieuw Amsterdam komt het thema ‘New York’ in een mix van moderne en historische ambiance geheel tot leven. De glamour en geschiedenis van de Big Apple worden weerspiegelt in het hele interieur.

Ook de tapijtontwerpen, die de Nederlandse tapijtfabrikant DESSO, speciaal voor de MS Nieuw Amsterdam ontwikkelde, zijn in stijl met het thema ‘New York’. De circa 18.000m2 DESSO Axminster tapijt dat in de publieke ruimtes ligt en de 5.000m2 tapijt in de corridors, geven het cruiseschip de klassieke uitstraling en sfeer van weleer.
“We zijn er zeer trots op dat we het tapijt in de MS Nieuw Amsterdam, een icoon in de wereldwijde cruise industrie, mochten leggen. Al meer dan twee decennia lang zijn wij preferred supplier van de Holland America Line, wat ons elke keer weer een unieke kans biedt te laten zien dat we creatief zijn en hoogwaardige kwaliteit leveren,” aldus Alexander Collot d’Escury, Chief Commercial Officer van DESSO.

De Nieuw Amsterdam, die plaats biedt aan 2.106 passagiers, is gebouwd door de scheepsbouwer Fincantieri in Marghera (Venetië), Italië. De architecten die het interieur samen met DESSO ontwikkelden zijn VFD architecten uit Utrecht en Yran & Storbraaten uit Oslo, Zweden.

De doop
Na het dopen van de MS Eurodam door Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix zet Hare Koninklijke Hoogheid prinses Maxima de lange en trotse traditie van het dopen van schepen van de Holland America Line voort. De MS Nieuw Amsterdam maakt aansluitend aan haar doop een serie cruises door het Middellandse Zeegebied. Eind oktober maakt het schip vanuit Lissabon haar eerste trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email