Terug naar nieuwsoverzicht

FIFA president Blatter huldigt Desso-voetbalvelden in

09 december 2011

Aanstaande vrijdag vindt de inhuldiging plaats van de voetbalvelden op het nationaal training center van de Voetbalbond van Guam, een eiland in de Stille Oceaan. De plechtigheid zal geleid worden door  FIFA president Joseph S. Blatter samen met de president van de Aziatische Voetbal Confederatie(AFC) Zhang Jilong. Ook een delegatie van Desso werd uitgenodigd, aangezien de voetbalvelden door Desso Sports Systems uit Dendermonde ontworpen en geïnstalleerd werden, in het kader van  de Goal III and Goal IV projecten.

De voordelen van kunstgrasvelden voor Guam
Aangezien het eiland vaak geplaagd wordt door tropische stormen, waren de bestaande natuugrasvelden vaak onbespeelbaar door de overvloedige regenval. Daarnaast wilde de Voetbalbond van Guam de infrastructuur professionaliseren en uitbreiden zodat het toenemend aantal voetballers steeds op een perfect veld konden trainen en spelen.
De voordelen van de kunstgrasvelden zijn de  constante kwaliteit ongeacht de weersomstandigheden, onbeperkte bespeelbaarheid (tot 5x de capaciteit van een natuurgrasveld) en de beperkte onderhoudskosten.  Dankzij de uitstekende drainage capaciteiten zijn de velden na een tropische storm onmiddellijk weer bespeelbaar.

FIFA stimuleert het gebruik van voetbalkunstgras als het beste alternatief voor goede natuurgrasvelden.
FIFA stimuleert wereldwijd het gebruik van wedstrijd- en trainingsvelden op kunstgras uit zowel kwaliteits- als kostenoogpunt.  In bepaalde delen van de wereld is het nu eenmaal moeilijk om natuurgrasvelden in perfecte staat te houden, ondermeer door klimatologische omstandigheden. Om de ontwikkeling van voetbal in die regio’s verder te promoten, heeft FIFA het FIFA Goal project opgericht. Met dit langlopend project kunnen regio’s ondersteuning krijgen op het gebied van faciliteiten, jeugdvoetbal, training.

Desso’s expertise als FIFA Preferred Producer.
Desso Sports Systems staat internationaal bekend als de Europese pionier inzake innovatieve sportvelden voor zowel 100 % kunstgras als hybride kunstgrasvelden.
Sinds 2010 is Desso Sports Systems FIIFA Preferred Producer voor voetbalkunstgrasvelden. De samenwerking heeft als doel voetbalvelden te ontwikkelen die optimaal beantwoorden aan de vereisten van profclubs én de breedtesport. 
De velden op het eiland Guam bouwde Desso in samenwerking met zijn Australische partner Sports Turf.  Met deze projecten hoopt Desso ook de Aziatische markt verder te ontwikkelen.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email