Terug naar nieuwsoverzicht

Mogelijke overname DESSO® door Bencis en de huidige management board

04 februari 2011

DESSO Group BV, op dit moment in handen van NPM Capital en het huidige management, kondigt aan dat NPM en de Management Board van Desso het voornemen hebben de onderneming te verkopen aan Bencis Capital Partners waarbij het huidige management blijft participeren. Deze voorgenomen transactie zal plaatsvinden op voorwaarde dat de relevante mededingingsautoriteiten deze goedkeuren en financiering van de banken wordt verkregen. Thans ligt dit voorgenomen besluit bij de OR voor advies. 

Stef Kranendijk CEO DESSO Group: “Wij hebben in NPM Capital een uitstekende aandeelhouder die de Management Board altijd actief ondersteund heeft in de uitvoering van haar plannen. De omzetgroei en winstgevendheid van Desso heeft zich, ondanks de economische crisis, de afgelopen vier jaar, van jaar tot jaar zeer positief ontwikkeld. Wij danken NPM Capital voor de zeer goede samenwerking in de afgelopen vier jaar.”

Door de focus op innovatie en duurzaamheid staat Desso bekend om haar exceptionele designs, haar unieke Cradle to Cradle® benadering en haar gepatenteerde producten als DESSO AirMaster® (dat fijnstof in de binnenlucht reduceert), DESSO EcoBase® (dat het mogelijk maakt om tapijttegels volledig veilig te upcyclen) en DESSO GrassMaster® (voetbalvelden die bestaan uit natuurgras versterkt met kunstgras en die in vele  topstadions van de wereld zijn aangelegd, zoals meest recentelijk in Wembley). Desso is bovendien met de consumentenmerken Bonaparte, Desso en Parade de meest toonaangevende Europese merkfabrikant van tapijt. 

Kranendijk vervolgt met: “Desso is benaderd door Bencis Capital Partners om met hen als aandeelhouder de volgende stappen te zetten om Desso voortvarend verder te ontwikkelen en te laten groeien. Naast het versterken van onze vooraanstaande positie in Europa zien wij met onze innovatieve productportfolio vooral aanzienlijke groeikansen in Latijns- Amerika en Azië. NPM Capital en de Management Board hebben het bod van Bencis Capital Partners positief ontvangen en zijn voornemens volledige medewerking te verlenen aan een spoedig verloop van de voorgenomen transactie. Wij zijn onder de indruk van onze nieuwe partner en zijn ervan overtuigd dat Bencis Capital Partners actief zal meewerken aan de verdere winstgevende groei van Desso en haar uitmuntende en zeer gemotiveerde medewerkers.”

Bencis Capital Partners (www.bencis.nl) is een gerenommeerd Nederlands private equity huis dat investeert in bedrijven met een omzet tussen de € 30 en 500 miljoen. 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email