Kia speed skating acadamy 2
Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO Airmaster® in Kia Speed Skating Academy in Inzell, Duitsland

07 april 2011

Desso heeft de KIA Speed Skating Academy in Inzell, Duitsland gesponsord. De Nederlandse schaatsfan Marnix Wieberdink richtte de academie op om te verzekeren dat veelbelovende schaatsers - die in hun eigen land over onvoldoende trainingsfaciliteiten beschikken - op wereldklasseniveau kunnen worden gecoacht. Het gebouw, dat ooit een ziekenhuis was, bevindt zich dicht bij de Max Aicher Arena, de nieuwe ijsbaan. Het voormalige ziekenhuis is helemaal gerenoveerd en is nu voorzien van state-of-the-arttechnologie en modern meubilair om optimale woonomstandigheden voor topatleten te bevorderen. In alle slaapkamers is DESSO AirMaster® geïnstalleerd om ze gedurende het veeleisende en intensieve trainingsprogramma dat ze tijdens hun verblijf volgen, de best mogelijke binnenluchtkwaliteit te geven.

De academie werd geopend tijdens de WK schaatsen afstanden van 2011, waar de Nederlandse ster Ireen Wüst een gouden medaille op de 1500 meter won en de Canadese Christine Nesbitt een gouden medaille op de 1000 meter won. Men verwacht dat Inzell het 'mekka van schaatsen' zal worden vanwege de state-of-the-art Max Aicher Arena, een reputatie die nu wordt bekrachtigd met Wieberdinks KIA Speed Skating Academy.

Sinds DESSO AirMaster® in 2010 is gelanceerd, heeft Desso het belang van binnenluchtkwaliteit gepromoot. Dit gebeurde aanvankelijk in omgevingen waarvan is aangetoond dat ze een reden tot bezorgdheid vormen, zoals scholen en kantoren waar mensen vaak minstens 8 uur per dag binnen doorbrengen. Met deze recente installatie in de KIA Speed Skating Academy neemt Desso de norm van binnenluchtkwaliteit echter nog een stap verder. De stad Inzell staat al bekend om zijn schone lucht en gezonde omgeving, en Wieberdink was opgetogen over het feit dat hij deze gezonde atmosfeer nog verder kon optimaliseren met de innovatieve DESSO AirMaster® in zijn academie: "Het was een logische keuze voor ons om DESSO AirMaster® voor de slaapkamers in onze academie te selecteren," aldus Wieberdink. "We leren deze schaatsers hoe ze hun maximale prestatieniveau kunnen bereiken, en een fysieke topconditie is daarbij essentieel. Door in slaapkamers te slapen waarin DESSO AirMaster® is geïnstalleerd, wat voor een gezonde omgeving zorgt die een 8 keer lagere concentratie fijnstof heeft dan met een harde vloer, wordt verzekerd dat onze schaatsers tijdens dit intensieve trainingsprogramma zo fit en gezond mogelijk kunnen blijven."

De academie werd opgericht met als doel het niveau van internationaal schaatsen te verhogen, en daarmee schaatsers die anders kansarm zouden zijn geweest, te helpen hun optimale potentieel op wereldklasseniveau te bereiken. Dit geldt voornamelijk voor atleten die in hun thuisland over onvoldoende schaatsfaciliteiten beschikken. Ze krijgen deskundige training en onderwijs van topcoaches zoals wereldrecordhouder Jeremy Wotherspoon en leren ook welke essentiële levensstijlveranderingen een topschaatser moet implementeren om optimale fysieke prestaties te verzekeren. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze moeten trainen, eten, ontspannen en slapen en dit allemaal in een zo gezond mogelijke omgeving. DESSO AirMaster® - met zijn innovatieve, bekroonde, gepatenteerde technologie - zorgt voor een 8 keer lagere concentratie fijn stof in de lucht vergeleken met een harde vloer, en is daarom in alle slaapkamers in de academie geïnstalleerd.

Alexander Collot d'Escury is tevreden met de ontwikkeling: "Met de installatie van DESSO AirMaster® in de KIA Speed Skating Academy in een omgeving zoals die in Inzell bereiken we nieuwe, optimale niveaus van binnenluchtkwaliteit. Bovendien is het fantastisch dat experts zoals Marnix Wieberdink erkennen wat voor impact onze indoor omgeving op onze gezondheid en ons welzijn kan hebben, en we zijn blij dat we de volgende generatie wereldklasseschaatsers tijdens hun ontwikkeling in Inzell kunnen ondersteunen."

Kia speed skating acadamy 1
 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email