Terug naar nieuwsoverzicht

Desso® steunt de professional passionates elektrische rally

03 juni 2011

De toonaangevende Europese tapijtfabrikant DESSO® heeft meer dan 100 m2 rode loper en meer dan 100 m2 kunstgras geleverd aan de Professional Passionates elektrische rally als steun voor hun inspanningen om het omslagpunt voor elektrisch rijden te bereiken. Bovendien zullen Stef Kranendijk, Chief Executive Officer bij Desso, en Rudi Daelmans, Sustainability Director bij Desso, beiden meedoen aan de rally.

In totaal zullen meer dan honderd (volledig) elektrische auto's de route door en rond Amsterdam rijden in een poging meer bewustzijn van de voordelen van elektrisch rijden te creëren. Er zullen topbedrijven aanwezig zijn, zoals KLM, Q-Park, TNT Post, Essent, TomTom, ANWB, AkzoNobel en Europcar. Bekende Nederlanders, zoals Rutger Hauer, Jan-Peter Balkenende, Jan Lammers, Harm Edens, Hanna Verboom en Beau van Erven Dorens zullen meedoen. Het evenement wordt gehouden op zondag 5 juni. Op deze dag is het ook World Environment Day, waardoor de milieuvoordelen van elektrisch rijden nog meer onder de aandacht worden gebracht. De eindstreep is bij NEMO, het innovatieve science center van Amsterdam, waar ook het avondprogramma zal plaatsvinden. Desso heeft hier meer dan 100 m2 rode loper en meer dan 100 m2 kunstgras geleverd. Hierop zullen de elektrische auto's die aan de rally hebben meegedaan, worden tentoongesteld, zodat bezoekers ze kunnen bewonderen.

De interesse van Desso voor elektrisch rijden is een gevolg van de Cradle to Cradle®-strategie die het bedrijf sinds 2008 hanteert. Desso streeft ernaar om in 2020 alle producten volgens de ontwerpprincipes van Cradle to Cradle® te produceren. Cradle to Cradle®-ontwerp vereist dat alle producten van zuivere materialen worden gemaakt, die veilig zijn voor menselijk gebruik en die biologisch of technisch gerecycled kunnen worden aan het eind van hun levensduur. Tapijt wordt gezien als een bron van voedingsstoffen, die veilig kunnen worden hergebruikt in een oneindige cyclus, waarbij keer op keer nieuw tapijt van oud tapijt wordt gemaakt. Cradle to Cradle® maakt ook gebruik van herbruikbare energiebronnen. Elektrisch rijden zou, gecombineerd met het groeiende probleem van dure grondstoffen en afnemende oliereserves, goed zijn voor de drie pijlers van Cradle to Cradle®: People, Planet en Profit.

Stef Kranendijk kijkt uit naar het evenement: "Dit is een fantastische gelegenheid om een groot probleem in de wereld van vandaag onder de aandacht te brengen, namelijk onze afnemende reserves. Olie moet je niet verbranden, hoewel we nog een lange weg te gaan hebben voordat we allemaal in een elektrische auto rijden, is dit een geweldige manier om de bal aan het rollen te krijgen. Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen en consumenten te laten zien hoe we onze wereld kunnen beschermen voor toekomstige generaties. Ik ben dan ook erg blij dat ik mee kan doen aan dit evenement."

EiHwAAsyinw

 
  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email