Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO ‘groen bedrijf van de maand’ in provincie Noord-Brabant

03 oktober 2012

De provincie Noord-Brabant heeft Desso verkozen tot 'groen bedrijf van de maand september'. Namens de onderneming ontving Rudi Daelmans, Director Sustainability van Desso, een bijbehorende oorkonde uit handen van gedeputeerde Jan van den Hout, verantwoordelijk voor de portefeuille Ecologie en Handhaving.

De provincie reikt de onderscheiding iedere maand uit, om daarmee de aandacht te vestigen op ondernemingen die op succesvolle wijze ecologie en economie combineren. Desso viel in de prijzen dankzij een tot dusverre succesvolle implementatie van de Cradle to Cradle® filosofie in haar bedrijfsvoering.

“De provincie Noord-Brabant is vooruitstrevend waar het gaat om het stimuleren van groene initiatieven. Het is slim om in Noord-Brabant gevestigde bedrijven in het zonnetje te zetten en te laten zien op welke wijze zij een bijdrage leveren aan een beter milieu. Als internationaal opererende onderneming met het hoofdkantoor in Waalwijk zijn wij zeer verheugd om een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen.”

Rudi Daelmans, Director Sustainability van Desso

Provinciebestuurder Van den Hout looft Desso om haar voortrekkersrol. "Van dit soort innovatieve concepten zijn er wel meer, maar niet zelden blijven ze steken in theoretische bespiegelingen", zegt Van den Hout. "Desso laat zien dat het ook een commercieel succes kan zijn." Daelmans: "Een van de vele positieve effecten van het Cradle to Cradle®-gedachtegoed op onze werkwijze, is dat het onze creativiteit in productontwerp sterk verbetert en onze prestaties op gebied van functionele innovatie een impuls geeft. Cradle to Cradle®  gaat dus veel verder dan alleen mens en het milieu, het is een waanzinnige innovatiemotor."

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email