Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO op verschillende fronten actief op Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2012

Tapijtfabrikant Desso is betrokken bij diverse acties op de Dag van de Duurzaamheid, die vandaag in heel Nederland plaatsvindt op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Desso-CEO Alexander Collot d'Escury is aanwezig op de Rotterdamse basisschool De Wilgenstam, waar hij samen met onder andere prinses Laurentien en oud-premier Balkenende deelneemt aan een landelijke voorleesactie. Stef Kranendijk, Chairman van de Raad van Commissarissen van Desso, levert op NS-station Amersfoort zijn autosleutels in en maakt tien dagen lang alleen gebruik van het openbaar vervoer. Ook levert Desso een bijdrage aan de 'Circular Challenge', een initiatief van 'The Circle Economy' waarbij organisaties en ondernemers een kantoor dat volledig is ingericht volgens de circulair economische denkwijze kunnen winnen.

De landelijke voorleesactie is het resultaat van een samenwerking tussen duurzaamheid-organisatie Urgenda, Duurzame PABO, programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling, SchoonPlein en de door prinses Laurentien opgerichte Missing Chapter Foundation. Naast het voorlezen gaan de verschillende prominenten die deelnemen aan de actie in gesprek met basisschoolleerlingen over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan worden.

Creëren van bewustzijn
Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso: "Als onderneming leveren wij een actieve bijdrage aan een schoner milieu en een gezondere werk- en leefomgeving, met name dankzij onze keuze om de Cradle to Cradle® filosofie te incorporeren in onze bedrijfsvoering. De Dag van de Duurzaamheid is een goed moment om samen te kijken hoe wij met nog meer zorg met het milieu om kunnen springen."

Stef Kranendijk, Chairman van de Raad van Commissarissen van Desso, doet mee aan het zogenaamde 'Low Car Diet', een initiatief van kantoorverhuurder Regus, de Nederlandse Spoorwegen, Greenwheels en Urgenda. Gedurende tien dagen reist hij alleen met het openbaar vervoer of deelt een auto met anderen.

Circular Challenge
Op de Dag van de Duurzaamheid maakt een aantal bedrijven het mogelijk een kantoor te winnen dat volledig is ingericht volgens de circulair economische denkwijze. Van de muren tot de koffie; de kantoorruimte van honderd vierkante meter wordt volledig ingericht met producten die beschikken over een Cradle to Cradle® certificering.

Dat zijn producten die zijn gefabriceerd van materialen die veilig zijn voor menselijk gebruik en die biologisch of technisch hergebruikt kunnen worden aan het einde van hun levensduur. Desso steunt dit initiatief door Cradle to Cradle® gecertificeerd AirMaster® tapijt ter beschikking te stellen. DESSO AirMaster®-producten verminderen de hoeveelheid schadelijk fijnstof in het binnenklimaat en kunnen zo een positieve bijdrage leveren aan de binnenluchtkwaliteit van de werk- en/of leefomgeving. Andere deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld Philips en Ahrend.

www.dagvandeduurzaamheid.nl

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email