Terug naar nieuwsoverzicht

Sports Systems blijft onderdeel van Desso Holding BV

23 november 2012

De Raad van Bestuur van Desso kondigt aan dat Desso Sports Systems onderdeel blijft van de Desso Holding BV.

Focus op winstgevende nichemarkten kunstgras en DESSO GrassMaster®
Veranderende marktomstandigheden zorgen ervoor dat de toekomststrategie met name gericht is op de ontwikkeling van winstgevende nichemarkten voor kunstgras systemen en DESSO GrassMaster®. De focus zal blijven liggen op een aantal belangrijke markt-segmenten en regio's waar de Sports divisie al actief is en waar winstgevende groei wordt verwacht.

Het productgamma voor 2013 zal deze nieuwe aanpak weerspiegelen. De nieuwe strategie zal Desso Sports Systems in de geselecteerde segmenten herpositioneren als een sterke speler in de internationale sportveldenmarkt, met als doel dit bedrijfsonderdeel weer snel te laten resulteren in een winstgevende unit.

Productie kunstgras wordt deels uitbesteed
Voor zijn productie van kunstgrasvezels focust Desso zich alleen op die onderdelen die een onderscheidend vermogen hebben. Om die reden blijven R&D en de extrusie (de productie van kunstgrasvezels) onderdeel van Desso's activiteiten. De 'tufting & coating' werk-zaamheden, waarbij men de vezels tot een kunstgrasmat verwerkt,  worden deels uitbesteed in lijn met de vraag uit de markt. Op die manier wordt de nodige flexibiliteit gecreëerd om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

“we hebben er alle vertrouwen in dat de herpositionering van onze Sports divisie ons in staat stelt de kernactiviteiten op een winstgevende wijze te versterken en het bedrijfsonderdeel gereed te maken voor de toekomst.”

Alexander Collot d’Escury, Chief Executive Officer

DESSO GrassMaster®- het hybride grassysteem 
Het internationaal succesvolle DESSO GrassMaster® hybride grassysteem wordt vooral ingezet in de professionele voetbal, rugby- en American Footballmarkt. Wereldwijd zijn er meer dan 450 stadions en trainingscentra die over een hybride DESSO GrassMaster®-veld beschikken. 

Premier League clubs, top NFL clubs, Rugby Super League teams en World Cup stadions hebben allemaal gekozen voor DESSO GrassMaster®. Voorbeelden hiervan zijn: het iconische Wembley stadion, de stadionvelden van Arsenal FC , Liverpool FC en Manchester City in de UK, VfL Wolfsburg in Duitsland, Forsyth Barr Stadion in Dunedin (Nieuw Zeeland) voor de Rugby World Cup 2011, 5 WK stadions in Zuid-Afrika, en zeer recent San Siro in Italië. 

Naast de bestaande markten, wordt gefocust op een aantal groeimarkten zoals Brazilië (WK 2014) en Rusland ( WK 2018). Het productie- en installatieproces van DESSO GrassMaster® blijft ongewijzigd. De DESSO GrassMaster® -vezels worden geproduceerd door de fabriek in Dendermonde, België, en geïnstalleerd door de bestaande installatie-teams.  

We zijn zeer verheugd dat Marc Vercammen aanblijft als algemeen directeur van de Desso Sports Systems divisie en verantwoordelijk is voor de implementatie van deze nieuwe strategie.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email