Terug naar nieuwsoverzicht

Desso sponsort stand van het land Bhutan op de Floriade 2012 - Eerste land dat het C2C principe op de Floriade 2012 omarmt

03 mei 2012

De Europese tapijtfabrikant Desso is dit jaar prominent aanwezig op de Wereld Tuinbouw Expo Floriade, die van 5 april tot en met 7 oktober plaatsvindt in Venlo. Het bedrijf sponsort de stand van het land Bhutan, dat als eerste land ter wereld op de Floriade de 'Cradle to Cradle®' principes omarmt en waar 'Bruto Nationaal Geluk' overheidsbeleid is. Volgens dit principe worden producten gemaakt van zuivere grondstoffen die gemakkelijk te scheiden zijn om vervolgens nieuwe producten te maken in zowel de biologische als de technische cyclus.

Desso heeft de Bhutan stand voorzien van AirMaster® tapijt met een tekst over Bhutan. AirMaster® is speciaal ontwikkeld om de hoeveelheid fijnstof in de lucht te verminderen. 

"Wij zijn zeer onder de indruk van de ambitie van Bhutan. Het sluit goed aan bij onze eigen visie, waarin het ontwikkelen van producten die rekening houden met de effecten op mens en milieu centraal staat."

Alexander Collot d'Escury, CCO van Desso

Bruto Nationaal Geluk
Bhutan is uiterst vooruitstrevend waar het gaat om zorg voor het milieu en de gezondheid van haar inwoners. In de cultuur en traditie zit respect voor mens, dier en milieu zeer diep geworteld. Zo zorgt het voor de export van groene stroom via waterkrachtcentrales waarvoor geen volksverhuizingen nodig zijn. Collot d'Escury: "In Bhutan wordt uitgegaan van het 'Bruto Nationaal Geluk', in plaats van het 'Bruto Nationaal Product'. Dat zegt veel: menselijk welzijn staat nadrukkelijk voorop. Dat is een uitgangspunt waar wij ons als Desso goed in kunnen vinden. De Floriade is een prachtig podium, waar een groot aantal bezoekers kennis kan maken met het Cradle to Cradle® principe en de enorme kansen die dit biedt voor mensen en organisaties.

Cradle to Cradle FESTIVAL 2012
Ook aanwezig op de  Floriade is Desso partner EPEA Internationale Umweltforschung GmbH (EPEA). Dit internationaal onderzoeks- en adviesbureau is gespecialiseerd in productontwikkeling en -optimalisatie. Samen met haar klanten creëert zij producten en processen volgens het Cradle to Cradle® ontwerpconcept. Op de stand van EPEA wordt het Cradle to Cradle® FESTIVAL 2012 gevierd, waarbij bezoekers alles zien en leren over het Cradle to Cradle® concept en hoe dit wereldwijd wordt vertaald in producten en processen. Ook de EPEA stand is voorzien van Desso AirMaster® tapijt.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email