San Siro
Terug naar nieuwsoverzicht

Inter en AC Milan spelen op hybride gras in San Siro

12 juli 2012

Voor de eerste keer in Italië gaan 2 Serie A clubs hun thuiswedstrijden spelen op een natuurgrasmat versterkt met kunstvezels. Desso Sports Systems is door het stadion management van San Siro gevraagd, om het Desso GrassMaster systeem te installeren in het stadion en de trainingscentra van beide clubs.

Iconische "Voetbaltempel"
Het stadion is met zijn capaciteit van 80.000 toeschouwers één van de meest bijzondere stadions ter wereld, en genoemd naar Italiaanse voetballegende Guiseppe Meazza. Eén van de unieke aspecten van het stadion is de speciale dakconstructie, die de tribunes helemaal overkoepelt. Desso Sports Systems, internationaal bekend om zijn ervaring met sportvelden voor topclubs, werd gevraagd om een Desso GrassMaster veld te installeren in het stadion en de trainingscentra van zowel Inter als Milan.

High Tech stadionveld 
Het systeem bestaat uit een 100 % natuurlijke grasmat, waarin kunstvezels elke 2 cm zo'n 20 cm diep worden geïnjecteerd. Dit resulteert in 20 miljoen kunstvezels die het gras verstevigen. Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels verstrengelen met de kunstvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect veld in alle omstandigheden. Dankzij de bescherming door de vezels, kan het natuurgras zich na een match sneller herstellen, wat een belangrijk voordeel is voor San Siro. Naast de thuiswedstrijden voor zowel Inter als Milan wordt het stadion ook gebruikt voor evenementen en concerten.

De installatie van het Desso GrassMaster systeem start eind juli en duurt 10 dagen. Nadien zullen de machines verhuizen naar de trainingscentra van Inter en Milan om daar trainingsvelden te voorzien van Desso GrassMaster vezels.

Desso GrassMaster al succesvol bij internationale topclubs en toernooien
Meer dan 450 clubs hebben dit systeem al geïnstalleerd in hun stadion of trainingscentrum. Topclubs zoals Arsenal FC, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, AZ Alkmaar, RSC Anderlecht spelen al jaren op een Desso GrassMaster-veld. Oekraïens landskampioen Shaktar Donetsk en Metalist Kharkiv, beide Euro 2012 stadions, beschikken sinds vorig jaar over het systeem. Ook tijdens het WK in Zuid-Afrika werden er wedstrijden gespeeld op dit type veld.

Sinds de installatie van het systeem in Wembley in 2010, beschikt het stadion weer over een perfect veld. In 2011 werden er meer dan 60 sportwedstrijden (onder meer de Champions League finale) gehouden en 8 weken lang concerten georganiseerd. Tijdens de Olympische Spelen worden er in Wembley in minder dan 2 weken tijd 9 voetbalwedstrijden gespeeld, waaronder semi-finales en de finales.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email