Terug naar nieuwsoverzicht

Mogelijke overname van alle sport activiteiten van DESSO Sports Systems door Domo

08 augustus 2012

Hierbij kondigt de Management Board van Desso Holding BV (hierna te noemen ‘Desso’) aan dat zij het voornemen heeft om nagenoeg alle Sport activiteiten te verkopen aan Domo Industries BV, waarvan de hoofdzetel zich bevindt in St. Niklaas, België (hierna te noemen ‘Domo’). Desso zal, als onderdeel van dit plan, doorgaan met de extrusie van het unieke iDNA en iDNA-X kunstgrasgaren ten behoeve van Domo.

In vervolg op de aankondiging van 20 juni dat Desso van plan is om te stoppen met de tufting- en coatingoperaties in Dendermonde zijn er veel partijen op Desso afgekomen, die aanboden om voor Desso kunstgrasvelden te tuften en af te werken.

Eén van die partijen was Domo. In eerste instantie gingen de gesprekken over een mogelijk langdurige relatie tussen Domo en Desso, waarbij Domo kunstgrasvelden voor Desso zou tuften en afwerken. Echter, naarmate de gesprekken vorderden zag Domo slechts heil in het tuften en afwerken als Domo de gehele controle over de kunstgras activiteiten van Desso zou kunnen krijgen.

De uitkomst van deze gesprekken is dat Domo van plan is niet alleen de tufting- en coatingoperaties van de Desso Sportdivisie over te nemen, maar ook de ontwikkeling, sales, marketing, installatie & onderhoudsactiviteiten van Desso kunstgras- en Desso GrassMastervelden en het merk Desso Sports Systems. Hierdoor zou een sterke geconsolideerde winstgevende speler in de internationale kunstgrasmarkt ontstaan. Voor Domo zou dit meer dan een verdubbeling van de kunstgras- verkopen en productie activiteiten betekenen. Domo zal in dit plan beide sterke merken Desso Sports Systems en Domo naast elkaar blijven voeren.

Voor Desso betekent dit plan dat er een nog betere focus komt op haar core business: tapijttegels en tapijt voor de commerciële en consumentenmarkt, terwijl Domo in dit plan geheel gefocust zal zijn op een gezonde aanzienlijk grotere kunstgrasbusiness.

In de praktijk betekent dit plan dat er in België 27 productiemedewerkers zullen overgaan van Desso Dendermonde naar Domo St Niklaas en dat nagenoeg alle Desso Sportmedewerkers in ontwikkeling, sales, marketing, installatie, onderhoud van kunstgras en Desso GrassMaster over zullen gaan naar Domo. Er is in dit plan sprake van een slechts zeer beperkt aantal ontslagen (minder dan 10) binnen de gehele huidige internationale Desso Sportdivisie.

De komende weken zullen de constructieve gesprekken met Domo verder worden voortgezet waarbij we er vertrouwen in hebben dat dit zal leiden tot de overname door Domo van de Sportactiviteiten van Desso zoals hierboven beschreven.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email