Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO steunt de Professional Passionates Electric Car Rally

14 september 2012

De toonaangevende Europese tapijtfabrikant Desso heeft meer dan 300 m2 blauw en groen tapijt geleverd aan de tweede Professional Passionates elektrische rally. Dit als steun voor de inspanningen van de organisatie om het omslagpunt voor elektrisch rijden te bereiken. Bovendien zullen Stef Kranendijk, Chief Executive Officer bij Desso, en Rudi Daelmans, Sustainability Director bij Desso, beiden meedoen aan de rally, die plaatsvindt op vrijdag 14 september in Amsterdam.

Na het grote succes van de PP Electric Car Rally in 2011 vindt de rally ook dit jaar plaats. Meer dan 250 topbestuurders, politici en journalisten, bekend omwille van hun maatschappelijk verantwoord leiderschap, zullen in meer dan 250 elektrische auto's de tweede Professional Passionates Electric Car Rally rijden. Met de Professional Passionates Electric Car Rally 2012 zal een poging worden gedaan om een vermelding in het Guinness Book of World Records voor de langste elektrische auto parade te krijgen. Voor deze poging is deelname van tenminste 219 auto noodzakelijk.

Het evenement vangt 's ochtends aan met een symposium met als onderwerp 'Elektrisch Rijden in Nederland, nu en de toekomst' in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar Desso 70 m2 blauw tapijt voor de ingang en de startboog heeft geleverd. De auto's zullen een 80 kilometer lange route door en rond Amsterdam en Zaandam rijden in een poging meer bewustzijn rondom de voordelen van elektrisch rijden te creëren. Er zullen topbedrijven aanwezig zijn, zoals Unilever, Philips, Nuon, ANWB, KPN, Siemens en Heijmans. De eindstreep is bij de Passenger Terminal Amsterdam, waar Desso 250 m2 blauw en groen tapijt heeft geleverd en ook de receptie, het diner en de E-party zal plaatsvinden. Tijdens de E-Netwerkborrel na afloop van de rally worden de E-Mobility Awards 2012 uitgereikt aan de meest vooruitstrevende bedrijven op het gebied van E-Mobility in Nederland.

De interesse van Desso voor elektrisch rijden is een gevolg van de Cradle to Cradle®-strategie die het bedrijf sinds 2008 hanteert. Desso streeft ernaar om in 2020 alle producten volgens de Cradle to Cradle® filosofie te ontwerpen en produceren. Cradle to Cradle®-ontwerp vereist dat alle producten van positief gedefinieerde* materialen worden gemaakt, die veilig zijn voor menselijk gebruik en die biologisch of technisch gerecycled kunnen worden aan het eind van hun levensduur. Vanuit de Cradle to Cradle® filosofie wordt tapijt gezien als een bron van voedingsstoffen, die oneindig in gebruik moeten blijven. Binnen dezelfde strategie maakt Desso ook steeds meer gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Centraal binnen dit gedachtegoed is het hebben van een positieve voetafdruk vanaf begin af aan.

* Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle® -beoordelingscriteria.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email