Terug naar nieuwsoverzicht

CEO Desso Collot d’Escury nieuw bestuurslid van de Dutch Green Building Council

10 september 2013

Alexander Collot d'Escury, de CEO van Desso, is sinds deze maand toegetreden tot het bestuur van de Dutch Green Building Council. Met Collot d'Escury haalt de DGBC een ondernemende en ervaren bestuurder in huis. "Ik ben blij met mijn aanstelling bij de DGBC. De stichting loopt in Nederland voorop in de ontwikkeling van de verduurzaming van de gebouwde omgeving", aldus Collot d'Escury van Desso.

Desso is een internationaal bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden en is actief in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. "Wij kunnen ons helemaal vinden in de missie van de DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving", vertelt Alexander Collot d'Escury. "Want ook bij Desso gaat het in de kern om het realiseren van duurzame gebouwen. Wij leveren onze bijdrage door producten voor vloeren en sportvelden te ontwikkelen die milieuvriendelijk zijn en tegelijkertijd meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van mensen. Dit alles wordt geleid door ons innovatieprogramma op basis van 3 pijlers creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle®. Onze visie: 'de vloer te laten werken voor onze gezondheid en ons welzijn'."

Voorzitter van het bestuur van de DGBC Jaap Gillis (Bouwfonds) reageert verheugd op de komst van Alexander Collot d'Escury. "Wij zijn erg blij dat Alexander Collot d'Escury tot het bestuur van DGBC wil toetreden. Met zijn expertise in het in de praktijk brengen van de circulaire economie aan de hand van de Cradle to Cradle® benadering is hij een meer dan welkome aanvulling. Tevens vult hij de categorie toeleveranciers in het algemeen bestuur van de DGBC in."

Over de DGBC
De DGBC is een Nederlandse netwerkorganisatie die BREEAM-NL keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van Nederlandse gebouwen en gebieden op hun duurzaamheidprestaties. Daarnaast traint DGBC professionals om de beoordelingen te kunnen uitvoeren. Verder onderneemt DGBC een veelheid aan acties, allemaal gericht op zijn missie: het verduurzamen van de bebouwde omgeving. De stichting is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en telt inmiddels 370 participanten. De DGBC is lid van de World Green Building Council (WorldGBC). In totaal zijn er wereldwijd 96 Green Building Councils. Kijk voor meer informatie op www.dgbc.nl.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email