Terug naar nieuwsoverzicht

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso, levert bijdrage aan het plaatsen van de circulaire economie op de agenda van het World Economic Forum Annual Summit in Davos.

21 januari 2014

Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso, het internationale tapijt, tapijttegels en sportvelden bedrijf zal tijdens de prestigieuze jaarlijkse bijeenkomst van 's werelds zakelijke en politieke leiders in Davos (World Economic Forum) van 21 tot en met 25 januari deelnemen aan discussies over het circulair economische model.

Op basis van de ervaring die het bedrijf heeft in de overgang naar het circulair economisch model, gebaseerd op haar innovatieve Cradle to Cradle® strategie, is Collot d'Escury gevraagd deel te nemen aan een besloten sessie over het opschalen van de circulaire economie op zaterdag 25 januari. Aan deze sessie zal een aantal CEO's van leidende internationale bedrijven deelnemen die allemaal geïnteresseerd zijn in de voordelen van de circulaire economie. 

Collot d'Escury zal ook een persconferentie bijwonen op vrijdag 24 januari, speciaal gericht op een nieuw rapport over de circulaire economie (meer details worden op de dag zelf bekend gemaakt) en zal participeren in een workshop over de circulaire economie op dinsdag 21 januari. Bovendien zal de Huffington Post, de wereldwijde internet media website, Collot d'Escury op 24 januari interviewen. Tot slot zal Collot d'Escury gedurende de week verscheidene besloten gesprekken hebben met wereldwijde CEO's, evenals twee besloten sessies met leidende Nederlandse politici.

“Het biedt ons de prachtige gelegenheid om de circulaire economie op de kaart te zetten. Wij geloven dat dit een slimme duurzame en commerciële benadering is voor toekomstige business waarbinnen nieuwe innovatie en het creëren van waarde voor de klant gestimuleerd worden. Dankzij de focus van het World Economic Forum op dit onderwerp zullen meer en meer CEO’s zich bewust worden van de kansen.”

Alexander Collot d'Escury (CEO Desso Group)

Het World Economic Forum is een onafhankelijke internationale organisatie die tot doel heeft de wereld te verbeteren door leidende personen uit de zakenwereld, politiek, wetenschap en uit andere delen van de maatschappij te betrekken bij het vormgeven van beleid, zowel op wereldwijde schaal als regionaal en per bedrijfstak. Het forum is in 1971 opgericht als een non-profit organisatie met het hoofdkantoor in Genève (Zwitserland) en is niet gebonden aan politieke, partijgebonden of nationale belangen.

Dit jaar draagt het World Economic Forum annual summit de titel: "The Reshaping of the World: Consequences for Society, Politics and Business".  Het doel is om inzichten, initiatieven en acties te ontwikkelen die nodig zijn om te kunnen reageren op de huidige en opkomende uitdagingen. 

Sinds 2008 omarmt Desso de Cradle to Cradle® principes, een concept geïnspireerd door de natuur dat een dusdanig ontwerp van producten voorschrijft zodat deze terug kunnen worden gegeven en uit elkaar kunnen worden gehaald voor hergebruik. Centraal in dit model staat het ontwerpen van producten met niet toxische materialen, zodat ze positief gedefinieerd zijn. Het Cradle to Cradle® element gecombineerd met andere innovatieve platformen van functionaliteit en creativiteit stellen Desso in staat de transitie naar de circulaire economie te maken.

Gerelateerd hieraan is Desso's visie om de vloer te laten werken voor onze gezondheid en welzijn met als doel bij te dragen aan een gezondere en productievere interieuromgeving. Cradle to Cradle® focust op het elimineren van giftige stoffen uit materialen en het ontwikkelen van gezondere gesloten kringloopsystemen, wat Desso 's visie op gezondheid en welzijn versterkt. 

“Dit alles houdt met elkaar verband en helpt ons betere producten te leveren die ook een positieve bijdrage leveren aan de menselijke gezondheid en de omgeving. Het is goed voor het bedrijf en goed voor mensen en de planeet.

Alexander Collot d'Escury (CEO Desso Group)

De discussies op het World Economic Forum summit in Davos zijn online te volgen via: http://www.weforum.org/

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email