Terug naar nieuwsoverzicht

CEO DESSO wordt lid van stuurgroep nieuw project circulaire economie van World Economic Forum

24 januari 2014

Vandaag is tijdens de Annual Summit van het World Economic Forum Summit in Davos (22-25 januari 2014) een nieuw rapport gepubliceerd over de circulaire economie, gesteund door een aantal inhoudelijk bijdragende bedrijven waaronder Desso, het internationale tapijt, tapijttegels en sportvelden bedrijf.

Het rapport, Towards the Circular Economy, analyseert de economische voordelen voor bedrijven die de transitie naar de circulaire economie maken.

In het rapport wordt geconcludeerd dat de circulaire economie vanaf 2025 jaarlijks meer dan US$1 miljard kan genereren voor de globale economie.

Het rapport is gebaseerd op de kennis van het bedrijfsleven en onderzoek en richt zich op de manier waarop supply chains het percentage van recycling, hergebruik en herfabricage kunnen verhogen. Het maakt onderdeel uit van Project MainStream, een nieuw World Economic Forum initiatief in partnerschap met de Ellen MacArthur Foundation en McKinsey & Co, dat tot doel heeft samen te werken met bedrijven om het potentieel van de circulaire economie rondom specifieke thema's als materiaal management, informatietechnologie en business model innovatie te helpen realiseren. De organisatoren schatten dat de potentiële voordelen van Project MainStream US$500 miljoen in materiële kostenbesparingen, 100.000 nieuwe banen en het voorkomen van 100 miljoen ton afval zullen zijn.

Dit jaar draagt het World Economic Forum annual summit de titel: "The Reshaping of the World: Consequences for Society, Politics and Business". Het evenement wordt bezocht door meer dan 2.500 deelnemers uit 100 landen, waaronder 30 staatshoofden en regeringsleiders en 1.500 zakelijke leiders. Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso, is bij de top aanwezig en zet zich in voor de ondersteuning van Project MainStream en voegt zich bij de stuurgroep belast met het ontwikkelen van het project in de komende twee jaar.

Op zaterdag 25 januari zal tijdens een besloten morgensessie een speciale discussie over dit onderwerp plaatsvinden.

“In een wereld van eindige grondstoffen moeten we een nieuw, meer herstellend economisch model voor de wereldeconomie vinden en een waarin we supply chains ontwikkelen die gezonde materialen leveren in onze producten tijdens het gebruik en wanneer ze worden gerecycled. We brengen 90% van onze tijd binnen door en het is noodzakelijk dat al deze materialen die deel uitmaken van de gebouwde omgeving de gezondheid en het welzijn ondersteunen. Dat is de reden waarom we verheugd zijn dit nieuwe rapport en Project MainStream met onze ervaring met de overgang naar een circulair model, samen met andere bedrijven te kunnen ondersteunen.”

Alexander Collot d'Escury (CEO Desso Group)

Sinds 2008 omarmt Desso de Cradle to Cradle® principes, een concept geïnspireerd door de natuur dat een dusdanig ontwerp van producten voorschrijft zodat deze terug kunnen worden gegeven en uit elkaar kunnen worden gehaald voor hergebruik. Centraal in dit model staat het ontwerpen van producten met niet toxische materialen, zodat ze positief gedefinieerd zijn. Het Cradle to Cradle® element gecombineerd met andere innovatieve platformen van functionaliteit en creativiteit stellen Desso in staat de transitie naar de circulaire economie te maken.

Gerelateerd hieraan is Desso's visie om de vloer te laten werken voor onze gezondheid en welzijn met als doel bij te dragen aan een gezondere en productievere interieuromgeving. Cradle to Cradle® focust op het elimineren van giftige stoffen uit materialen en het ontwikkelen van gezondere gesloten kringloopsystemen, wat Desso 's visie op gezondheid en welzijn versterkt

Voor meer informatie over het rapport Towards the Circular Economy en Project Mainstream, ga naar: : http://reports.weforum.org/toward-the-circular-economy-accelerating-the-scale-up-across-global-supply-chains/

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email