Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe DESSO®-collectie weerspiegelt een veranderende wereld

27 oktober 2014 - Desso, de wereldwijde fabrikant van tapijten, tapijttegels en sportvelden, introduceert een nieuwe tapijttegelcollectie voor kantoren die een weerspiegeling is van steeds veranderende tijden: DESSO Transitions.

De nieuwe collectie, die beweging en creatieve expressie omarmt, bestaat uit vier verschillende interpretaties van deze veranderende tijden door schakeringen van kleur, structuur en natuur: Fuse, Fields, Pebble en Wave. Met de organische patronen, glanzende garens en gestructureerde polen, zorgt de Transitions-collectie voor warmte en afbakening in elke kantoorruimte.

Transitions

DESSO Transitions: Fuse Tapijttegels

Fuse is een opvallende tapijttegel die beweging geeft aan de vloer door een moeiteloze, vloeiende beweging tussen twee contrasterende en toch elkaar aanvullende kleurenschema's om zones en verdeling aan te brengen in grote binnenruimtes zoals kantoortuinen. Hierdoor wordt het ook mogelijk om een interieurontwerp naadloos te laten overlopen van de ene in de andere ruimte, bijvoorbeeld een hal in een zijkamer of een grote ruimte in een kleinere, intiemere kamer.

De kleurencombinaties van Fuse zijn een samenvoeging van twee karakteristieke tinten uit het éénkleurige assortiment Fields-tapijttegels - die deel uitmaken van de collectie Materials in Touch - en vormen zo een brug met adembenemend design tussen deze twee. De combinatie van Fuse en Fields zorgt voor talloze creatieve expressiemogelijkheden met vloeren die een statement maken, of kan worden gebruikt om eenvoudig en doeltreffend verschillende zones af te bakenen. Fields is beschikbaar in 16 kleurtonen en Fuse in zeven kleurcombinaties.

Transitions Fuse

DESSO Transitions: Pebble Tapijttegels

Pebble maakt ook deel uit van de Transitions-collectie en weerspiegelt de huidige veranderende tijden door de natuur en het herscheppen van de organische patronen van gladde stenen, gepolijst door de beweging van water - soms rustig en op andere momenten onstuimig. Elke gestructureerde lussenpooltegel is uniek en creëert een werkelijk richtingsvrij gevoel, waarbij flow en beweging aan de ruimte worden toegevoegd. Pebble is beschikbaar in negen zachte, moderne kleurzettingen.

Transitions Pebbles

DESSO Transitions: Wave Tapijttegels

De textuurrijke tapijttegel Wave weerspiegelt de subtiele rimpeling van water op het strand, wat een rustig vloeiende beweging geeft aan binnenruimten. Het ontwerp levert de algehele structuur met een natuurlijke willekeur in het patroon, waaraan glansgaren is toegevoegd voor diepte en contrast. Deze tapijttegel komt vooral tot zijn recht op plekken waar het daglicht vanuit wisselende hoeken op het glansgaren kan schijnen. Wave is beschikbaar in negen organische, hedendaagse kleurzettingen. 

Transitions Wave

Desso werkt samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven

De Transitions-collectie is niet alleen ontworpen om veranderingen te omarmen door adembenemend design, maar is ook ontwikkeld met het oog op het milieu, in overeenstemming met de Cradle to Cradle®-filosofie. Samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven, upcycled Desso kalkafval uit het wateronthardingsproces om het te hergebruiken als grondstof in DESSO EcoBase® .

Transitions kalk

Alle producten uit de Transitions-collectie zijn standaard beschikbaar met een Ecobase®-rug, waardoor de rug volledig gerecycled kan worden in de Desso Refinity-fabriek.

Meer informatie over de collectie vindt u in het Carpetecture Transitions Magazine: www.dessocarpetecturemagazine.com

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email