Terug naar nieuwsoverzicht

Tarkett is voornemens Desso, een van de Europese marktleiders in tapijten voor de zakelijke markt, over te nemen

30 oktober 2014 - Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren, heeft een principeakkoord bereikt met Bencis Capital Partners en minderheidsaandeelhouders om Desso voor 100% over te nemen.

Desso, een gerenommeerd merk, produceert hoogwaardige en innovatieve tapijten voornamelijk voor de zakelijke markt (kantoren, onderwijs, hospitality, marine en luchtvaart). Daarbij is het ook actief in de consumentenmarkt in Europa. Tevens levert het bedrijf kunstgras en een innovatief systeem voor versterkt natuurgras (GrassMaster®) aan de sportwereld.

Desso, met hoofdkantoor in Nederland, behaalde een omzet van 202 miljoen euro in 2013. Desso heeft circa 820 medewerkers in dienst en opereert met 3 fabrieken in Europa. De laatste jaren heeft Desso, met steun van Bencis, een sterk en groeiend bedrijfsresultaat laten zien.

“Met de overname van Desso kan Tarkett haar winstgevende groeistrategie versnellen door zich te richten op de Europese markt van tapijten met toegevoegde waarde voor zakelijk en huiselijk gebruik, alsook innovatieve sportvloeren. Met deze strategische stap wordt onze productportfolio uitgebreid, waardoor we onze klanten complementaire en geavanceerde oplossingen kunnen bieden, alsmede uitgebreide design expertise. In navolging van de succesvolle overname van Tandus in de Verenigde Staten, kan Tarkett met Desso nu wereldwijd zakelijke tapijtoplossingen aan haar klanten aanbieden.”

Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett

"Wij zijn zeer verheugd ons aan te sluiten bij Tarkett, met wie wij dezelfde visie, kernwaarden en een sterke betrokkenheid ten aanzien van duurzaamheid delen. Beide bedrijven passen de Cradle to Cradle* principes toe bij elke stap van de productlevenscyclus en ondersteunen de ontwikkeling van een circulaire economie. Als onderdeel van de Tarkett-groep zullen we in staat zijn nog betere oplossingen aan onze klanten en partners te bieden, met producten gericht op het verbeteren van het welzijn van mensen, met als uiteindelijk doel hun prestaties te verbeteren."

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

De ondernemingsraad van Desso is inmiddels geïnformeerd en de adviesaanvraag is ingediend. Tevens zijn de aanvraagprocedures in gang gezet bij de relevante mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar afgerond zijn.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email