Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO gaat Amerikaanse markt op middels overeenkomst met de Dixie Groep

10 februari 2014

Desso, het wereldwijde tapijten, tapijttegels en sportvelden bedrijf kondigt aan dat het een intentieverklaring heeft getekend om een Joint Venture aan te gaan met Masland Contract, een divisie van de Dixie Group, Inc (NASDAQ:DXYN), een Amerikaans tapijtbedrijf. De bedoeling is om een uitgebreid aanbod aan tapijten op te bouwen voor de Hospitality markt in de Verenigde Staten en voor internationale distributie.

Nu de intentieverklaring is getekend voorzien de partijen snel te werken aan de ontwikkeling van een wederzijds aanvaardbare Joint Venture structuur, ontworpen om hun doelen te bereiken. Gebruikmakend van bijna 250 jaar gezamenlijke uitmuntendheid in productie zullen beide bedrijven in staat zijn om meer waarde te leveren in de markt met aanvullende productlijnen om een ​​compleet aanbod te bieden aan elke merkbewuste Hospitality omgeving.

Daarnaast hebben de twee bedrijven aangekondigd dat ze een verkoop- en distributieovereenkomst zullen aangaan waardoor Masland Contract, een divisie van de Dixie Group, de exclusieve distributeur wordt van een aantal van Desso's hoogwaardige tapijttegelproducten. Hierdoor zal Desso, middels Masland Contract, een bredere distributie voor haar Cradle to Cradle productaanbod realiseren. Masland Contract biedt hoogwaardige design producten aan voor de projecttapijtmarkt en beschikt over een uitgebreid verkoopnetwerk in de VS en Canada.

Vanaf het begin is Masland Contract een erkend leider in kleur en design en uitgegroeid tot een geprefereerde leverancier voor de architectuur en design gemeenschappen. Het biedt stijlvolle kamerbrede, modulaire en karpet producten voor de zakelijke markt, hospitality, detailhandel, onderwijs, overheid en diverse andere segmenten.

De Dixie Group is, vandaag de dag, een van de snelst groeiende bedrijven binnen de tapijtmarkt van de VS. Ook Desso is goed blijven presteren, op basis van haar toewijding aan klantgerichtheid, design, functionaliteit en Cradle to Cradle. Desso's Europese marktaandeel  binnen de projectmarkt - haar grootste business divisie en waar het Cradle to Cradle principe voor het eerst toegepast werd - is sterk gegroeid tussen 2007 en 20131).

"Ons succes in de Europese markt wordt gedreven door onze focus op gezondheid en welzijn ondersteund door onze innovatiestrategie gebaseerd op creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle. Dit leidde tot succesvolle producten zoals de AirMaster en SoundMaster tapijten en onze Cradle to Cradle tapijten waaronder de zilveren gecertificeerde EcoBase tapijtrug. Wij verwachten dat dit soort producten net zo goed presteren in de Noord-Amerikaanse markt. "

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso

De Dixie Group, opgericht in 1920, is vandaag de dag een van de marktleiders die de Amerikaanse markt van hoogwaardige vloerbedekking voorziet. Het rapporteerde een jaaromzet van $266 miljoen voor het financiële jaar 2012 en heeft een marktaandeel van 35% binnen het hogere segment van de kamerbreed- tapijtmarkt in de VS.

 

"Desso en Masland Contract delen dezelfde waarden wanneer het gaat om het produceren van milieuvriendelijke vloerproducten die zich onderscheiden in hun ontwerp en functionaliteit. We kijken uit naar deze spannende nieuwe mogelijkheden."

Daniel K. Frierson, Dixie Group CEO

"We zijn verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Desso en de Dixie Group. We delen dezelfde toewijding om prachtige innovatieve design producten te creëren die een meerwaarde bieden voor onze klanten. Onze gedeelde waarden op het gebied van innovatie, design en groene principes zullen Desso in staat stellen om haar doel van expansie in de Amerikaanse markt te verwezenlijken en onze wederzijdse groei in deze markt, die veel groeimogelijkheden biedt, te ondersteunen."

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso

Desso's bedrijfsvisie is gebaseerd op haar doel om 'de vloer te laten werken voor onze gezondheid en welzijn', gedreven door haar innovatieprogramma gebaseerd op de 3 pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle. Sinds 2008 is Desso toegewijd aan het ontwikkelen van een verregaande zakelijke duurzaamheidaanpak gebaseerd op Cradle to Cradle principes, die aanmoedigt om producten te ontwikkelen van gezonde materialen wat uiteindelijk leidt tot veiligere en effectievere recycling. Deze aanpak onderbouwt Desso's streven naar de circulaire economie, waarin goederen steeds opnieuw worden gerecycled op een gezonde manier.

Gecombineerd met functionaliteit en creativiteit stelt dit Desso in staat om baanbrekende producten te maken die bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn binnenshuis. Een voorbeeld hiervan is het DESSO AirMaster tapijt dat speciaal is ontworpen om potentieel schadelijk fijnstof op te vangen in haar vezels; het is bewezen acht keer effectiever te zijn dan harde vloeren in het vasthouden van fijnstof en vier keer effectiever dan gewone tapijten2).

1) Gebaseerd op externe bronnen en interne management schattingen.
2) Gebaseerd op testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster® werd vergeleken met standaard harde PVC-vloer en vergeleken met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email