DESSO AirMaster® Elements Sphere
Terug naar nieuwsoverzicht

Betere binnenluchtkwaliteit en prachtig design - De nieuwe DESSO AirMaster®- ranges

12 maart 2014

Desso biedt architecten, interieurontwerpers en consumenten 'het beste van twee werelden' met een uitbreiding van de gepatenteerde tapijtcollectie van DESSO AirMaster®. Het internationale bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden introduceert DESSO AirMaster® Elements en DESSO AirMaster® Blend voor de projectmarkt en DESSO AirMaster® voor Home voor nog meer variatie in prachtige patronen en texturen - met dezelfde geweldige functionaliteit als de originele DESSO AirMaster®-range.

De bewezen oplossing die de fijnstofconcentratie in de binnenlucht acht keer effectiever reduceert dan harde vloeren en vier keer effectiever dan gewone tapijten1) levert een positieve bijdrage aan de menselijke gezondheid en welzijn  en creëert tegelijkertijd een prachtig interieur. Een Californisch onderzoek door William Fisk van het Lawrence Berkeley National Laboratory2) heeft zelfs aangetoond dat een betere binnenluchtkwaliteit de productiviteit behoorlijk kan verhogen. Uit zijn onderzoek blijkt een toename van 0,5 tot 5 procent, met daaruit voortvloeiend een geschatte besparing van $12 tot $125 miljard per jaar in de VS.

DESSO AirMaster® Elements bestaat uit vier verschillende producten - Atmos, Cosmo, Oxy en Sphere - allemaal verkrijgbaar in zes neutrale kleuren van warm beige tot donker leisteen. De range onderscheidt zich van de originele lineaire AirMaster®-designs met richtingloze organische all-overpatronen voor een naadloze uitstraling, waarbij elk afzonderlijk product een eigen persoonlijkheid en stijl behoudt.

AirMaster® Atmos is een gestructureerde lussenpooltapijttegel met tastbare structuur, terwijl het subtiel organische en onregelmatige patroon van de lussenpooltapijttegel AirMaster® Oxy vergelijkbaar is met dat van gedroogde klei. AirMaster® Sphere doet handgemaakt aan, en het op natuurlijke materialen en elementen geïnspireerde tapijt voegt warmte en textuur toe, terwijl het lijnenspel van de AirMaster® Cosmo ingetogen en natuurlijk aanvoelt.

De tweede nieuwe range, DESSO AirMaster® Blend, biedt een speels lijnendessin dat perfect aansluit bij de universele dessins van de originele AirMaster®-collectie. De lichtere kleurnuances op een donkere achtergrond geven het tapijt een warm en toch professioneel voorkomen. De tapijttegel is verkrijgbaar in zes kleurschakeringen van blauw, bruin en grijs.

DESSO AirMaster® voor Home is speciaal ontwikkeld voor in huis: een stoer lussenpool tapijt met een pure en natuurlijke uitstraling, ontworpen naar de laatste trends in Home Decoration. Het kleurenpallet  met onder andere kleuren als zand, kiezel, hout en olijf is tijdloos van aard en versterkt het natuurlijke karakter. In combinatie met de verbeterde binnenluchtkwaliteit sluit AirMaster® voor Home perfect aan op hedendaags Scandinavisch design waar eenvoud, functionaliteit en natuur de basis zijn.

"De nieuwe DESSO AirMaster®-ranges representeren onze inspanningen voor een gezonder binnenklimaat. De ingebouwde functionaliteit reduceert de fijnstofconcentratie in de binnenlucht en heeft daarnaast ook een inspirerend feel-good design. We hebben een heldere visie die is gebaseerd op 'de vloer laten werken voor onze gezondheid en ons welzijn' aangezien we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen. Daarom hebben we onze campagne 'The Great Indoors' gelanceerd met de bedoeling mensen bewust te maken van de gevaren die een slechte binnenlucht-kwaliteit met zich meebrengt en om te laten zien wat er gedaan kan worden om dit probleem te bestrijden."

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso

De productlijnen AirMaster® Elements en Blend, bevatten ECONYL®, een garen gemaakt uit 100% geregenereerd nylon. Als onderdeel van Desso's voortdurende inspanningen om een positieve bijdrage te leveren aan gezondheid en welzijn heeft het bedrijf zich aangesloten bij Healthy Seas3), een initiatief van ECNC Group, Aquafil en Star Sock voor schonere zeeën.

Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en het VN-Milieuprogramma (UNEP) ligt er ongeveer 640.000 ton aan achtergelaten visnetten in onze oceanen. Met de deelname aan Healthy Seas wil Desso bijdragen aan het verwijderen van deze achtergelaten visnetten om deze vervolgens te verwerken tot schitterend garen en Desso-tapijten, wat mogelijk is dankzij het ECONYL®  regeneratiesysteem.


Meer over de nieuwe AirMaster® ranges. 

 

1) Gebaseerd op door GUI uitgevoerde tests met DESSO AirMaster® versus standaard harde vloeren van PVC hardfloor en versus standaard gestructureerde lussenpooltapijten.

2) William J. Fisk en Arthur H. Rosenfeld van het Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, VS.

3) http://healthyseas.org/

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email