Terug naar nieuwsoverzicht

Desso lanceert website ‘The Great Indoors’ voor meer bewustwording over gezondheid en welzijn

13 mei 2014

Desso, de wereldwijde leverancier van tapijt, tapijttegels en sportvelden, heeft een nieuwe website gelanceerd: 'The Great Indoors' (een gezond binnenklimaat). Hiermee wil het bedrijf de bewustwording vergroten over de aspecten die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van mensen in een bebouwde omgeving.

Omdat we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen, hecht Desso steeds meer waarde aan de ontwikkeling en fabricage van producten die bijdragen aan een gezond en productief binnenklimaat; zowel thuis, als op het werk, als onderweg.

Volgens de visie van Desso 'moet de vloer een bijdrage leveren aan onze gezondheid en ons welzijn'. Hierbij past de ontwikkeling van producten met een toegevoegde waarde, zoals DESSO AirMaster® - een tapijt dat speciaal is ontwikkeld om de hoeveelheid fijnstof in de lucht te verminderen om zo een bijdrage te leveren aan een verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis. Andere tapijten verbeteren de akoestiek of verhogen de efficiëntie van de verlichting. Deze visie op gezondheid en welzijn sluit naadloos aan bij het streven van Desso naar een circulaire economie met Cradle to Cradle®-principes, waarin producten worden gemaakt van gezonde materialen die in een niet-giftige, gesloten kringloop kunnen worden gerecycled.

The Great Indoors-website is een stimulans voor de wereldwijde discussie over het creëren van het ultieme binnenhuisklimaat , gedreven door innovatie, verbeeldingskracht en slim eco-efficiënt design.
 
"Binnenkort zal meer dan de helft van de wereldbevolking in steden wonen. De managementconsultants van McKinsey schatten zelfs dat in 2030 vijf miljard mensen (60% van de wereldbevolking) in steden zullen wonen, tegen 3,6 miljard vandaag," aldus Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso.

Volgens nieuwe gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stierven in 2012 ongeveer zeven miljoen mensen aan de gevolgen van een slechte luchtkwaliteit - dat is één op de acht sterfgevallen wereldwijd! De WHO geeft aan dat dit aantal meer dan tweemaal zo hoog is als eerdere schattingen en "bevestigt dat luchtvervuiling nu wereldwijd het grootste gezondheidsrisico op milieugebied is. Het verminderen van luchtvervuiling kan miljoenen levens redden.''2 The Great Indoors-campagne is opgezet om de bewustwording hierover te vergroten en te laten zien wat bedrijven kunnen doen om een dergelijk probleem aan te pakken middels commercieel succesvolle innovaties.

“In die context willen we verantwoordelijke bedrijven zien, die duurzame en slimme producten ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen in een gebouwde omgeving. We zijn The Great Indoors-campagne gestart in de wetenschap dat mensen gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, met het doel de bewustwording hierover te vergroten en anderen te stimuleren vergelijkbare doelen na te streven.”

Alexander Collot d'Escury, CEO Desso

The Great Indoors-website is gericht op praktische manieren om huidige crises in de wereld aan te pakken en biedt aanknopingspunten voor thought leadership (leiderschap in ideeën) over relevante zaken als de circulaire economie, groene steden, luchtkwaliteit binnen en buiten, geluid en akoestiek binnenshuis, interieurdesign, werkplekdesign en nog veel meer.

Bezoek onze Great Indoors website: http://desso-thegreatindoors.com/

Great Indoors

1 McKinsey & Co., How to Make A City Great. http://www.mckinsey.com/insights/urbanization/how_to_make_a_city_great
2 7 million premature deaths annually linked to air pollution, WHO, 25 Maart 2014.  http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2014/air-pollution/en/

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email