Terug naar nieuwsoverzicht

Luminous Carpets™ van Philips en Desso op Architectuurbiënnale van Venetië.

15 juli 2014 - Op speciaal verzoek van Rem Koolhaas, architect en curator van de Elements of Architecture tentoonstelling zijn de innovatieve Luminous Carpets™ van Philips-Desso te zien op de prestigieuze 14e Architectuurbiënnale van Venetië.

Philips en Desso staan bekend om de innovatie die ze brengen in hun vakgebied én om hun ambitie nieuwe milieuvriendelijke producten te ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een product waarin LED-verlichting en tapijttechnologie samenkomen. "Luminous Carpets™ biedt een boeiend potentieel voor de functionaliteit van vloerbedekking. We zijn heel blij om deze innovatie als voorbeeld van toekomstige vloeroplossingen te kunnen toevoegen aan de Elements of Architecture tentoonstelling", zegt Rem Koolhaas.

Luminous Carpets

Luminous Carpets™ bieden vele mogelijkheden

Luminous Carpets™ zet de deur open voor vele mogelijkheden van LED-integratie in oppervlakken en voegt een extra dimensie toe aan binnenhuisarchitectuur en ruimteplanning. Het biedt tal van voordelen op vlakken als informatievoorziening, oriëntatie, inspiratie en veiligheid:

•           Mensen door gebouwen leiden, waaronder nooduitgangen en -routes

•           Verbetering van de sfeer in gebouwen door licht te combineren met ontwerp en kleur

•           Ruimtes beter organiseren door informatie alleen zichtbaar te maken wanneer dat

             nodig is

Ed Huibers, Marketing en Sales Director bij Philips. "Deze innovatie transformeert de interactie tussen mensen en een ruimte op fundamentele wijze. Het verandert de vloer in een dynamisch doek met eindeloze mogelijkheden die spelen met onze zintuigen en onze natuurlijke behoefte om licht op te zoeken."

“Deze innovatie transformeert de interactie tussen mensen en een ruimte op fundamentele wijze. Het verandert de vloer in een dynamisch doek met eindeloze mogelijkheden die spelen met onze zintuigen en onze natuurlijke behoefte om licht op te zoeken.”

Ed Huibers, Marketing en Sales Director bij Philips

“Innovatie is de drijfveer voor alles wat we doen, opgebouwd rond drie centrale pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle®. We vinden het fantastisch dat een nieuw tapijt, het resultaat van een stimulerende samenwerking met Philips, getoond wordt op de Architectuur Biënnale van Venetië.”

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

De Luminous Carpets™ op basis van LED zijn verkrijgbaar in Nederland en Engeland en op korte termijn ook in Duitsland en Frankrijk.

Meer informatie kunt u vinden op de nieuwe website  www.luminous-carpets.com

Voor meer informatie over de Architectuurbiënnale in Venetië ga naar www.labiennale.org

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email