Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO neemt deel aan debat over circulaire economie en de toekomst van de maakindustrie tijdens ‘Summer Davos 2014’ van het World Economic Forum in China

09 september 2014 - Desso, een vooraanstaande wereldwijde fabrikant van tapijten en sportvelden, neemt deel aan besprekingen over de omschakeling naar de circulaire economie en de toekomst van de maakindustrie tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de 'New Champions' in Tianjin in de Volksrepubliek China, die wordt georganiseerd door het World Economic Forum (WEF) van 10-12 september.

De jaarlijkse bijeenkomst van de 'New Champions', die in 2007 voor het eerst plaatsvond, is dé toonaangevende wereldwijde bijeenkomst voor wetenschappen, technologie en innovatie waar de volgende generatie van snelgroeiende ondernemingen bij elkaar komt om samen met leiders van grote multinationals en de overheid, media, de academische wereld en de maatschappij de toekomst van ondernemingen en samenleving vorm te geven.

Onder de noemer 'Creating Value through Innovation' zullen meer dan 1600 deelnemers uit 90 landen zich richten op hoe innovatie meer en betere waarde voor iedereen kan creëren en voor de organisaties en de samenleving waartoe we behoren.

De Desso-bestuurders Alexander Collot d'Escury, CEO, Roland Jonkhoff, directeur, en Andrew Sibley, regionaal directeur, nemen deel als afgevaardigden.

De CEO van Desso, Alexander Collot d'Escury, zal bovendien ook een rol spelen in belangrijke debatten:

  • Spreker en facilitator bij Mainstreaming the Circular Economy, woensdag 10 september, 13:30-15:00. Tijdens deze sessie bespreken deskundigen, leidende personen uit de zakenwereld en overheidsfunctionarissen 'Project MainStream' en haar belangrijkste doel; het aanmoedigen van het toepassen van de circulaire economie door meer organisaties. De circulaire economie is een regeneratief model waarin goederen gemaakt worden om te worden gerecycled en opnieuw te worden gemaakt en gebruikt in een niet-giftige gesloten kringloop. Zo kunnen ondernemingen goed gedijen op een verantwoorde manier, met een positieve impact op mens en planeet.
  • Spreker bij Strategic Shifts in Manufacturing, woensdag 10 september, 15:45-16:45. Het centrale onderwerp is: welke trends, bedrijfsmodellen en opkomende technoogieën zorgen voor verandering in de maakindustrie?

Desso is sinds 2008 betrokken bij de omschakeling naar de circulaire economie, aangedreven door Cradle to Cradle®-innovatie.

"Het doet ons genoegen om te zien hoe discussies over de omschakeling naar de circulaire economie steeds meer vaste voet krijgen op prestigieuze evenementen zoals deze. Dit helpt ons allen om een duurzamer positief economisch model te verwezenlijken."

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

Alexander Collot d'Escury is lid van de stuurgroep van het WEF Project MainStream, het industriebrede samenwerkingsproject waarmee de circulaire economie wordt gestimuleerd.

Meer informatie over de jaarlijkse bijeenkomst van de New Champions: http://www.weforum.org/events/annual-meeting-new-champions/about
Volg de 'Annual Meeting of the New Champions 2014' via: http://wef.ch/amnc14
Bekijk de beste Forum Flickr photos via: http://wef.ch/pix
Bekijk foto's van het event via: http://wef.ch/amnc14pix
Lees het Forum blog op http://wef.ch/blog
Meer informatie over Project MainStream: http://www.weforum.org/issues/circular-economy

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email