Terug naar nieuwsoverzicht

Wubbo Ockelsprijs 2014 voor Klaas van Egmond

29 september 2014

Vorig jaar reikte Springtij aan Wubbo Ockels de Brandaris-prijs uit voor zijn moed, doorzettingsvermogen en verbeeldingskracht in zijn werk voor een betere wereld. Als eerbetoon aan de op 18 mei jl. overleden Wubbo is de Brandaris-prijs omgedoopt tot Wubbo Ockels Prijs. Op vrijdag 26 september 2014 is  deze prijs, mede mogelijk gemaakt door Desso,  uitgereikt aan Klaas van Egmond. 

Springtij Brandaris prijs

Juryrapport:

"De jury is onder de indruk van Van Egmond's niet aflatende enthousiasme om beslissers te betrekken bij de natuurwetenschappen. Hij probeert steeds de dialoog aan te gaan:  hoe moeten wetenschap en bestuur elkaar complementeren voor de beste, duurzame uitkomst?

Wetenschap, zegt hij, is een 'hygiënische manier om met onze inzichten omtrent de ons omringende wereld om te gaan.' De verantwoordelijkheid voor die hygiëne legt hij aan beide kanten. Hij waarschuwt als bestuurders hun politieke verantwoordelijkheid op de wetenschap afschuiven wanneer moeilijke afwegingen tussen milieu en economie onvermijdelijk worden. En hij luidt de bel als hij wetenschappelijke arrogantie ruikt, als de ratio dogmatisch wordt en de samenleving van zich dreigt te vervreemden."

Lees hier het hele juryrapport   WubboOckelsBrandarisPrijs2014_juryrapport.

Springtij Brandaris prijs Ruud Lubbers

Over Springtij

Van 25 t/m 28 september 2014 vond op Terschelling de vijfde editie van het Springtij Forum over duurzaamheid plaats. Een bijzonder evenement waar te midden van de natuur zo'n 350 mensen uit het bedrijfsleven, wetenschap, NGO's en overheid bijeenkwamen om kennis te delen, elkaar vragen te stellen en samen op zoek te gaan naar (en te werken aan) de oplossingen. 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email