Terug naar nieuwsoverzicht

Desso AirMaster® viert vijfde verjaardag met GUI Gold Plus certificering

04 november 2015 - Desso markeert de vijfde verjaardag van DESSO AirMaster® met ’s werelds eerste GUI Gold Plus certificering. Daarnaast wordt het productassortiment van AirMaster® Sphere uitgebreid met de introductie van zes nieuwe kleuren.

Als we bedenken dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is. De aanwezigheid en de grootte van stofdeeltjes (Particulate Matter - PM) is bepalend voor de luchtkwaliteit en kan een directe oorzaak zijn van gezondheidsproblemen1.

Airmaster Sphere

 

AirMaster® tapijt speelt een belangrijke rol in het opnemen van fijnstof

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, kunnen tapijten een belangrijke rol spelen in het opnemen van fijnstof in het binnenklimaat. Een onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB)2heeft aangetoond dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er tapijt wordt geïnstalleerd. Met de introductie van ® ">DESSO AirMaster® in 2010 werd deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijk fijnstof in de binnenlucht op te vangen en vast te houden.

Uit tests die werden uitgevoerd in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI3 is al gebleken dat DESSO AirMaster® 8 maal effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren (PM10) en 4 maal effectiever dan standaard tapijtoplossingen (PM10).4.

Airmaster Sphere_1

 

Ecobase nog beter voor de gezondheid

Vandaag de dag laten nieuwe testresultaten zien dat  ® met EcoBase™ tapijtrug">DESSO AirMaster® met EcoBase™ tapijtrug nog beter voor de gezondheid is. Voor deze specifieke combinatie hebben we een extra test uitgevoerd met GUI om de prestaties van het product op drie strenge testcriteria te meten:
  • Geschikt voor mensen met een allergie op basis van de bestanddelen
  • Sterk vermogen tot fijnstofbinding
  • Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOC)

Eerste product ter wereld met GUI Gold Plus label

GUI Gold Certification

DESSO AirMaster® met EcoBase™-tapijtrug voldoet aan alle hierboven genoemde criteria, en is dan ook het eerste product ter wereld dat het certificaat GUI Gold Plus mag dragen. 

“Slechte binnenluchtkwaliteit is niet alleen een gevaar voor de gezondheid en het welzijn van mensen; het kan ook een negatieve impact hebben op productiviteit en verzuim. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) noemt het binnenklimaat zelfs een van de vijf belangrijkste gezondheidsbedreigingen van dit moment. Verbetering van de kwaliteit van de binnenlucht kan dan ook een direct, positief en tastbaar effect hebben op ziekteverzuim en het kan productiviteit stimuleren”.

Roland Jonkhoff Managing Director Desso & Vice President, Carpet (EMEA) Tarkett

6 extra kleuren AirMaster® Sphere

AirMaster® Sphere is een moderne tapijttegel met een richtingloos patroon dat in 2014 op de markt verscheen als onderdeel van de collectie Elements. Het is nu verkrijgbaar in zes extra kleuren, waaronder aqua, lime, mosterdgeel en een helderrood voor opvallende en aantrekkelijke vloeren.

[1] World Health Organisation Air quality guidelines for particulate matter, bijgewerkt 2005

[2] Onderzoek uitgevoerd door de Deutsche Allergie- und Asthmabund e.V. in 2005

[3] GUI is een onafhankelijk Duits testinstituut dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit, zowel binnen als buiten

[4] Gebaseerd op gemiddeld 15 herhaalde testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster® werd vergeleken met een standaard gladde vloer en met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt (mediaanwaarden).

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email