Terug naar nieuwsoverzicht

Tarkett en Desso nemen deel aan het leiders debat over Circulaire Economie tijdens de ‘Annual New Champions Summit’ van het World Economic Forum in China

08 september 2015 - Van 9-11 september zullen afgevaardigden van Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren, en Desso, een vooraanstaande fabrikant van tapijten en sportvelden (onderdeel van Tarkett), deelnemen aan top level debatten tijdens de ‘Annual New Champions Summit’ van het World Economic Forum in China over hoe de Circulaire Economie en bedrijfsinnovatie kunnen bijdragen aan nieuwe en duurzame economische groei op de lange termijn.

Het World Economic Forum is een onafhankelijke internationale organisatie die als doel heeft de staat van de wereld te verbeteren door middel van publieke en private samenwerking. Tijdens de bijeenkomst in China, genaamd 'Charting a New Course for Growth"1, zullen leiders uit het bedrijfsleven, academici en de overheid nieuwe wegen richting welvaart verkennen op basis van innovatie, samenwerking en partnerschap.  

WEF China

 

Voorstanders van de circulaire economie

Desso en Tarkett zijn voorstanders van de circulaire economie, het regeneratieve en duurzame model waarin goederen worden ontworpen voor recycling, hergebruik of herfabricage in een gesloten kringloop. De bedrijven maken gebruik van hun gezamenlijke ervaring en inzet om te bouwen aan een werkelijk duurzaam economisch model dat innovatie en toegevoegde waarde levert aan hun klanten.

Volgens de Ellen MacArthur Foundation en management consultants, McKinsey & Co., kan de industrie een biljoen dollar per jaar besparen tegen het jaar 20252 door middel van kostenbesparingen op materialen als gevolg van het toepassen van het circulaire model.

Circulaire economie opschalen

Desso is lid van de stuurgroep van Project Mainstream3, een wereldwijd, multi-industrie en CEO-geleid initiatief om bedrijfsgestuurde innovatie te versnellen en de circulaire economie te helpen opschalen. Het initiatief is georganiseerd door het World Economic Forum en de Ellen MacArthur Foundation.

Tijdens het evenement nemen Tarkett en Desso deel aan twee sessies gerelateerd aan de circulaire economie. Een besloten bijeenkomst op woensdag 9 september over'Tackling a sea of Plastic', en de publieke sessie gefocused op'Mapping Sulutions: Environment and Resource Security'op vrijdag 11 september. 

“Wij zijn verheugd om deel te nemen aan zo’n belangrijk evenement en zo onze gedachten te kunnen delen over het ontwikkelen van een positief, werkbaare richting voor duurzame economische groei, die in lijn is met onze algemene bedrijfsdoelstellingen.”

Remco Teulings, President EMEA Tarkett

“Bij Desso zijn wij op het Cradle to Cradle® pad sinds 2008 en dat heeft ons waardevolle ervaring opgeleverd van de processen en uitdagingen die moeten worden aangepakt. In Dalian zullen we samenkomen met leiders uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid om ideeën uit te wisselen over deze cruciale kwesties.”

Roland Jonkhoff, Managing Director van Desso en Vice President Carpet EMEA Tarkett

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email