Nieuwsoverzicht

2016

Desso brengt collectie geïnspireerd op denim

14 oktober 2016

Geen textiel meer iconisch dan denim, de meest gedragen stof ter wereld. Geïnspireerd op de vele uitstralingen van denim heeft tapijtproducent Desso, onderdeel van Tarkett, een nieuw product ontworpen: Jeans. De lijn van zes individuele interpretaties van denim maakt onderdeel uit van Essentials, een collectie die staat voor de essentie van design. Ook nieuw in deze collectie is Ridge, direct het meest ongecompliceerde product uit de Essentials collectie. Ridge biedt twaalf neutrale kleuren en een gedetailleerde structuur: de perfecte basis voor een minimalistische omgeving. De nieuwe producten maken deel uit van Desso’s Carpetecture®, het aanbod van tapijt ontworpen met design als uitgangspunt. Beide tapijttegelcollecties bieden bedrijven de kans hun identiteit weer te geven middels design. Jeans en Ridge zijn nu verkrijgbaar.

Desso ondersteunt het grondstoffenakkoord

16 september 2016

Op 14 september informeerde Staatssecretaris Dijksma (IenM) de Tweede Kamer over het Rijksbrede programma 'Circulaire Economie: Nederland circulair in 2050'. Met dit ambitieuze programma neemt het kabinet de verantwoordelijkheid voor het realiseren van een circulaire Nederlandse economie voor 2050. Desso is verheugd steeds meer interesse te zien in het circulaire-economiemodel als een positieve stap voorwaarts voor bedrijven en de maatschappij.

Ontdek DESSO Essentials, een waardering van het iconische ontwerp

26 mei 2016

Desso introduceert een geheel nieuwe collectie tapijttegels: Essentials. Een collectie die teruggrijpt naar de basis en essentie van design. Het designteam keek naar de trend om oude en nieuwe elementen in het interieur te combineren en liet zich inspireren door traditionele textielpatronen. Ook de wens om te voorzien in de groeiende behoefte aan rust in een wereld vol prikkels speelde mee.

Desso krijgt Red Dot Award voor producten Fuse en Fuse Create

18 april 2016

Internationale erkenning voor een innovatief tapijtdesign dat creativiteit, praktische waarde en esthetische bekoring combineert.